my heart at… Hangariada

Am fost mereu o susținătoare a lucrurilor care promovează și transmit mai mult tot ce ar putea intra în sfera monotonului. Fiind o fire care se plictisește foarte repede sunt în permanentă căutare (în ciuda nevoii disperate de odihnă) de evenimente care să îmi ofere un vibe pozitiv, muzică bună, activități, eventual spectacole și … cafea. Sunt dependentă de cafea și nu am negat niciodată asta. Sunt genul ăla de om căruia i se luminează fața după prima gură de cafea.

Ei bine, Hangariada, festival ce a ajuns anul acesta la a VIII-a ediție adună câte puțin din tot ce am enumerat mai sus. E festivalul care te face la propriu să privești cerul. Fie că faci asta prin ochii unui copil, fie că o faci prin ochii unui adult, spectacolul e același. Și e wow și e diferit.

Cum descriu ei asta? ”Artă, zbor și adrenalină: trei zile de fericire în cei 10.000 de metri pătrați ai Aerodromului. O experiență unică, în fiecare mai.” Mai frumos, mai copleșitor… e însă zâmbetul. Iar eu am văzut zâmbete. 42.000 de oameni au numărat ei. Am pierdut numărătoarea zâmbetelor eu.

Nu am putut fi acolo de dimineață până seară însă vă povestesc din ce am reușit eu să surprind. Au fost activități pentru toate vârstele, stand-uri cu jocuri, zmee, codițe colorate (căutați pe facebook : Împletim povești colorate), henna etc. Întreg vibe-ul te ducea într-o poveste. În mijloc, poziționate strategic erau 3 leagăne. Eu îmi imaginez că erau pentru copii… dar știți cât s-a bucurat copilul din mine când le-a văzut? Seara petrecută în leagăn pe ritmurile muzicii e ceva ce orice om de pe planeta asta ar trebui să încerce.

Mi-a plăcut că erau multe activități dedicate famiilor; multe zone kids friendly. Mi-au plăcut la nebunie cartofii prăjiți cu brânză (ups, guilty), curajoșii ce și-au făcut loc pe cer cu parașutele, baloanele cu heliu, zonele cu poze. Mi-a plăcut muzica și cum se îmbinau vârstele.

Au fost zone dedicate sportului (Oxygen), dedicate curățeniei (Let’s do it Romania), dedicate voluntarilor non-conformiști (Beard Brothers).

A fost și cafeaaa! Cei de la Teo’s Cafe mi-au făcut (din nou) zilele mai bune – într-un spațiu atât de cozy că nu îți mai venea să pleci de acolo.

Și a fost și flashmob de dans! Cei de la Quasar Dance și-au făcut apariția duminică și de la mic la mare au făcut ce știu ei mai bine.

Erau zone de relaxare și un apus de care nu aveai cum să nu te îndrăgostești.

Cu un trecut bazat pe astfel de nebunii, nu am putut să nu observ oboseala și stresul ce se citea ocazional pe fețele organizatorilor. Dar era genul ăla de oboseală mândră; cred că știu și ei că au făcut o treabă minunată. Ajutați binențeles de zeci de voluntari.

Dacă vreți să concluzionez, mi-a plăcut. Mult de tot. Și mi-a plăcut pentru energia pozitivă cu care am plecat eu mereu de acolo. Big up!!

Vă las doar câteva poze. Pentru alte aventuri de-ale mele vă aștept să mă urmăriți și pe Instagram (@stefycata). Urmează sa vă port cu mine la Șotron și la Afterhills.

ps: v-am lăsat și link-uri în articol, be kind, show them some love

img_5020

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s