dragoste şi abstract

on

Dragostea. Cum funcţionează treaba asta? Te îndrăgosteşti şi apoi îţi trece şi o iei de la capăt. Sau nu îţi trece; ţi se face dor, te întorci, ceri iertare, ierţi, regreţi, promiţi lucruri mai presus de sufletul tău, te enervezi, înjuri, săruţi, iubeşti din nou, apoi iar îţi trece… Şi cumva o iei de la capăt. Dar cu alt suflet. Şi cu altă parte din sufletul tău.

Şi îţi împarţi aşa conştiinţa şi îţi pierzi raţiunea în sentimente.

Dar de ce vine şi pleacă?

Că aşa-s toate lucrurile în viaţa asta. Şi că veşnicia e definită de cât de mult poţi trăi tu iar tu nu ai de unde să ştii asta.

Şi poate vi se pare că-s ciudată. Dar chiar şi aşa la un moment dat am fost specială pentru cineva. E un sentiment frumos pe care nu vrei sa-l explici. Îl ţii pentru tine ca nu cumva să îţi piară sclipirea aia.

Uneori.. doar îţi doreşti să fii special pentru cineva. Şi doare când trebuie să-ţi ucizi gândurile în banal. Căci tot ce vezi tu frumos e doar iluzie ce da… te duce uşor, uşor într-o amuzantă confuzie.

Iar dragostea asta; hmm… e peste tot. Chiar e peste tot. Trăieşte în mine, în tine, în oricine. Uneori o dăm mai departe şi uneori o ţinem doar pentru noi. De dragul nostru.

Şi rămânem singuri.

Căci dacă nu oferi tu iubire o va face altcineva.

Şi rămânem şi singuri şi banali.

Ar fi păcat. Nu, încă nu ştiu cum funcţionează exact treaba asta cu dragostea dar pare ceva foarte interesant. Toţi se feresc să o definească. Cică e mai uşor să arăţi dragoste decât să o defineşti. Aşa o fi?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s